Дом, пабудаваны на заходнім узбярэжжы Англіі, у графстве Сомерсет, звонку нічым не адметны, і толькі патрапіўшы ўнутр, можна па вартасці ацаніць працу архітэктара-дызайнера, які стварыў ўражлівы інтэр'ер.

Дуб і камень Пара Никольсон набыла ў вёсцы каля Эксбриджа стары свіран з старой дахам і каменнымі www.postroil.com, якія месцамі «дыхалі на ладан». У кіраўніка сямейства ўжо быў некаторы вопыт па ўзвядзенні каркасных пабудоў з дуба, і гэта дапамагло яму пры рэканструкцыі будынка. У садружнасці з архітэктарам. Д. Томпсанам і www.postroil.com Р. Ньюменом ён спраектаваў арыгінальны дом, які гаспадыня называе «перавернутай лодкай». www.postroil.com памяшканняў сапраўды выклікае ўстойлівыя асацыяцыі з канструкцыяй старадаўняга парусніка, так як перасячэння крокваў, рыгеляў, стоек, розных бэлек і інш дзіўным чынам нагадваюць аб шпангоўтах, стрингерах, бимсах і ашалёўцы карабельнага корпуса.

Па фінансавых меркаваннях www.postroil.com прыйшлося разбіць на тры этапы. Па папярэднім плане вырашылі спачатку www.postroil.com адно доўгае будынак на месцы разбуранага былога свірна. Узвялі цэнтральную яго частку і правае — доўгае крыло. Але аб'ём работ апынуўся істотна большым, чым меркавалася. Некаторыя сцены старога дома разбурыліся, таму частка стоек і арачных бэлек ставілі ў залітыя цэментавым растворам паражніны каменных сцен. Заставаўся нявыкарыстаным вялікі, абнесены трывалай каменнай сцяной яшчэ адзін свіран. Яго задумалі ператварыць у гараж-майстэрню, а над ім размясціць спальню гаспадароў і гардеробную.

Прывёўшы ў парадак правую частку дома, гаспадары пасяліліся ў ім, калі сярэдні свіран яшчэ стаяў у лясах. Ім прыйшлося так паступіць таму, што папярэдняе жыллё было ўжо прададзена. Але паспешлівы пераезд меў і свае плюсы. Па-першае, навасельцы паказалі рабочым, як трэба размясціць разеткі. Па-другое, яны паспелі вырабіць невялікую перапланіроўку і перанесці, напрыклад, кухню з заходняга канца памяшкання ў усходні. Па-трэцяе, вырашылі, дзе трэба навешваць www.postroil.com, а дзе пакінуць праходы без іх.

Дуб і камень

Выбудаваныя секцыі дома ўяўлялі сабой спалучэнне дубовага каркаса з каменнай мурам. З высокай пляцоўкі перад будынкам можна прайсці ў пярэдні пакой-вестыбюль. Але гэта — не уваход на першы паверх, а практычна праход адразу ў вялікае памяшканне даўжынёй 16 м, у якім знаходзяцца кухня і злучаныя ў адзінае цэлае сталовая і www.postroil.com.

Дубовы каркас — з пяці пралётаў, з вісячымі кроквамі, якія абапіраюцца на масіўныя бакавыя стойкі. Сасновыя дошкі падлогі і пакрытыя белай фарбай сцены ствараюць ўражанне, што вы як быццам на караблі, падлога — нібы верхняя палуба, а вокны — ілюмінатары, праз якія відаць мора.

Дуб і камень
На першым паверсе дома знаходзяцца спальні для дзяцей і ванная. Тут архітэктар праявіў нямала фантазіі і ў вестыбюлі гэтага паверху арганізаваў месца для ўстаноўкі кампутара для дзяцей, кніжных паліц і шаф. У сцяну дома ён убудаваў шкляны экран, прапускалы святло з саду ў дом. Кабінет разьмясьціў у галерэі высока пад дахам гэтага ж «свірана».

Агульная плошча усяго дома складае 262 м2. Але Никольсоны не хочуць спыняцца на дасягнутым і вырашылі дадаць яшчэ два-тры галерэі ў доме, захоўваючы стыль жылля. Пры любой спрыяльнай магчымасці яны зробяць гэта.

Па матэрыялах часопіса "ДОМ"